Arii de practică

Arii de practică

Industriile în care activăm preponderant și în care am avut ocazia să lucrăm dedicat și personalizat, găsind cele mai ingenioase soluții, de multe ori inovatoare, sunt: energie electrică și resurse naturale, transporturi feroviare, domeniul alimentar, agricultură, retail, medical, servicii de siguranță publică, turism.

Ariile de practică în jurul cărora se circumscrie activitatea noastră sunt, în principal, drept comercial, drept fiscal, energie electrică, proprietate intelectuală, concurență, drept societar – contracte/fuziuni și achiziții/insolvență, dreptul muncii, achiziții publice, drept administrativ, drept imobiliar și drept sportiv.

Drept comercial / Dreptul afacerilor
Aceasta este aria de practică cea mai caracteristică nouă. Asistăm societăți importante pe piața, nationale si internationale, active pe diverse segmente de piață precum trading de cereale, energie electrică, resurse regenerabile, medical, imobiliar, industrie alimentară, atât în activitatea curentă, cât și în proiecte specifice de due diligence, achiziții, divizări, până la litigii, tranzacții și proceduri administrative.
Drept Fiscal
În acest domeniu de specialitate al societății noastre, am reprezentat cu succes clienți în litigii importante și inovative privind anularea de acte administrative-fiscale privind TVA, impozit pe profit, dobânzi fiscale. În plus, oferim consultanță specializată și în cadrul activității obișnuite a oricărei afaceri sau în contextul diverselor tranzacții cu implicații fiscale, în special TVA.
Energie și resurse regenerabile
Portofoliul de clienți include societăți importante în acest sector economic specific, cărora le oferim consultanță juridică specializată în cadrul procedurilor de achiziție, proiecte due diligence, autorizarea parcurilor fotovoltaice, proceduri administrative și tranzacții.
Proprietate Intelectuală
Asistăm cu succes clienții în toate aspectele principale și derivate ale drepturilor de proprietate intelectuală, începând cu înregistrarea națională și la nivel European de mărci și brevete de invenție, până la reprezentarea în cadrul procedurilor administrative în fața OSIM și a instanțelor de judecată.
Concurenta
Pe lângă consultanță specializată în acest domeniu, am asistat societăți importante pe piață în cadrul procedurilor implicând dreptul concurenței, respectiv investigații sectoriale și punctuale privind verificarea conformității cu legea concurenței, autorizarea concentrărilor economice, publicitatea comparativă sau înșelătoare.
Drept societar – contracte/fuziuni și achiziții/insolvență
În această arie de activitate de business, am întocmit numeroase rapoarte de due diligence pe o gamă largă de subiecte, de la achiziții până la diferende între asociați, asigurăm suport și consultanță constantă pentru clienții noștri pe partea de redactare și modificare contracte, asistență în negocierile cu furnizorii și clienții până la partea finală a existenței unei companii, respectiv dizolvare, lichidare sau intrare în procedura insolvenței.
Dreptul Muncii
Orice afacere de succes se bazează pe calitatea angajaților. Din acest motiv, dreptul muncii este strans legat de sectorul de business si suntem prezenti lângă clienții noștri cu tot ce presupune această ramură – consultanță specializată, proceduri de negociere colectivă, proceduri de concediere sau disciplinare până la reprezentarea în litigii și tranzacții.
Achiziții publice
Am asistat nenumărați clienți (din industriile transport feroviar, siguranță publică, servicii medicale/analize de laborator, energie electrică, imobiliare etc.) în cadrul procedurilor de achiziții publice, oferind consultație juridică, asistență și/sau reprezentare atât în perioada derularii procedurilor, prin suport în verificarea documentației de atribuire, formularea ofertelor, a solicitărilor de clarificări, cât și în fața CNSC sau instanței prin formularea contestațiilor. Totodată, am acordat consultanță juridică și de cealaltă parte, autorităților publice (din domeniile învățământ, medical), întocmind Rapoarte de due diligence ce au avut ca scop verificarea modului de respectare a prevederilor legale efectuate de client, eventualele incompatibilități în cadrul departamentelor, modelele de contracte folosite în calitate de autoritate contractantă.
Drept Administrativ
Ne place mult și acest domeniu aparent arid al dreptului, sens în care am asistat și reprezentat clienți în cadrul procedurilor litigioase vizând anularea unor acte administrative, începând cu dispoziții ale autorităților publice locale, până la decizii ale Curții de Conturi sau Ordine de Ministru.
Drept Imobiliar
Am asistat societăți importante pe această piață specializată într-o multitudine de proceduri, rapoarte due diligence, achiziții, analiză riscuri, urbanism și proiecte de dezvoltare imobiliară, de peste 1.000.000 EUR.